Hakukoneoptimointi

SEO, Search Engine Optimization, suomeksi hakukoneoptimointi, pyrkii optimoimaan sisällön (sivut, tekstit, kuvat jne.) jotta saavutetaan mahdollisimman hyvä sijoitus hakukoneissa, kuten Google.

Kyse on näkyvyydestä!

Hakukoneoptimoinnissa on kyse orgaanisista (ei maksetuista) hakutuloksista ja liikenteestä kotisivuillesi. Suurin osa yritysten sivustojen kävijöistä tulee tänä päivänä Googlen kautta, mitä korkeammalle hakutuloksissa pääset, sitä näkyvämpi yrityksesi on. Tämä johtaa suurempiin kävijämääriin sivustollesi ja toivottavasti myös uusiin asiakkaisiin.

Hyvällä sisällöllä, tekniikalla ja linkeillä voit päästä jopa Googlen kärkisijalle, kun työskennellään on-page ja off-page SEOlla.

hakukoneoptimointi

On-page hakukoneoptimointi

SEO-työ alkaa usein kotisivun sisäisellä hakukoneoptimoinnilla ”on-page”. Optimoidaan siis oma kotisivu.

Hakukoneoptimoinnissa teen seuraavat toimenpiteet:

  • muokkaan sisältöä toistuvilla ja olennaisilla avainsanoilla (keyword)
  • optimoin otsikot (h1,  h2, h3 jne.) 
  • luon URL-myönteiset otsikot (title) sivuille
  • kirjoitan olennaisia ja houkuttelevia meta kuvauksia (meta description)
  • optimoin kuvat Alt-tageilla
  • optimoin sivun latausajat
on-page optimointi

Off-page hakukoneoptimointi

Off-page optimointi, eli ulkoinen hakukoneoptimointi, tapahtuu kotisivun ulkopuolella, sillä pyritään parantamaan sijoituksia hakukoneen tulossivuilla (SERP).

Tässä yritetään ajaa  liikennettä sivullesi linkkien, blogien ja sosiaalisen median kautta. SEO-työssä vaikeinta onkin saada toiset, oleelliset ja hyvässä maineessa olevat sivustot, linkittämään kotisivullesi. Se vaatii paljon työtä ja aikaa.

Linkit sivustollesi ovat kullanarvoisia! 

off page optimointi